Fotocamera met super zoom

Een fotocamera met een super zoom kun je wel gemakkelijk vast houden omdat deze een greep hebben van wel 10 cm. Super zoom camera’s hebben een zoeker zodat je de fotocamera tegen het oog kunt houden als je wil gaan fotograferen. Wie graag een fotocamera wil hebben die tegen een beetje vocht kan, maar ook tegen kou en een stootje dan kies je voor een robuuste fotocamera. Als je een robuuste fotocamera hebt dan heb je er een die wel tegen een stootje kan, maar deze fotocamera is ook stofdicht, en schok en waterbestendig. Een robuuste fotocamera is een kleine camera, deze kun je dus ook gemakkelijk meenemen op vakantie. Als je een fotocamera wil kopen en je vind handmatige instellingen belangrijker dan een groot zoombereik, dan is het zeker de moeite waart om je te verdiepen in een geavanceerde fotocamera. Je hebt mensen die meer controle willen hebben over de fotocamera deze kopen dan een geavanceerde fotocamera. Een geavanceerde fotocamera is geschikt om foto’s te maken in RAW-formaat en je hebt een fotocamera met meer mogelijkheden met instellingen als bij een compact camera. Als je een fotocamera hebt die geavanceerder is dan een compact camera dan heb je in de meest gevallen een lcd-zoeker.

Spiegelreflex camera?

Je kunt een fotograaf zijn die graag een spiegelreflex camera wil hebben als fotocamera, maar je hebt liever geen grote camera, in dit geval zou je een compacte systeemcamera kunnen kopen. Koop je een systeemcamera als fotocamera dan heb je een camera met verwisselbare lenzen en een grotere beeldsensor, maar je hebt dan geen spiegelsysteem in de behuizing van de fotocamera. Het voordeel dat je hebt bij deze fotocamera is dat de lenzen dicht bij de sensor kunnen worden geplaatst, zo is de afstand korter zodat de lenzen een stuk kleiner dus ook lichter kunnen zijn dan van een spiegelreflexcamera. De combinatie van kleinere lenzen en een kleinere body maakt dat een systeemcamera een fotocamera is die een stuk lichter is dan een spiegelreflexcamera, het verschil kan ongeveer de helft zijn. Koop je een spiegelreflexcamera dan heb je een fotocamera gekocht waar je de lenzen van kan verwisselen. Lenzen voor een spiegelreflexcamera zijn los te verkrijgen, maar als je nieuwe wil kopen let er dan op dat de lenzen van hetzelfde systeem zijn. Wanneer je gaat fotograferen met een spiegelreflexcamera dan heb je een fotocamera dat sneller is in vergelijking met een compact camera. Met een spiegelreflexcamera heb je ook een grotere beeldsensor, hierdoor heb je meer mogelijkheden om met de scherptediepte te spelen. Met een spiegelreflexcamera heb je een fotocamera die ook goed werkt bij weinig licht, dit komt door de grotere sensor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>